Reizen naar Gerona

Er zijn verschillende manieren om in Gerona te komen. De gemakkelijkste en snelste manier is om het vliegtuig naar Luchthaven Gerona-Costa Brava te nemen en vanuit hier een transfer naar Gerona te nemen. In dit geval zou je in theorie in een kleine tweeëneenhalf uur vanuit Nederland in het centrum van Gerona kunnen staan. Natuurlijk zijn er meer manieren om in de stad te komen. Zo is er er een uitstekende treinverbinding vanaf Barcelona naar Gerona en is de stad goed bereikbaar met de auto.

De meeste toeristen die een bezoek brengen aan de stad komen met het vliegtuig naar Gerona. Er zijn verschillende prijsvechters die goedkope vluchten aanbieden naar de stad, maar vanwege de alsmaar toenemende populariteit van de stad zijn er steeds meer gerenommeerde maatschappijen die lijnvluchten op Gerona uitvoeren.

Luchthaven Gerona-Costa Brava

Luchthaven Gerona-Costa Brava is een kleine luchthaven op ongeveer twaalf kilometer buiten de stad Gerona. Luchthaven Gerona-Costa Brava is de laatste jaren een steeds populairder vliegveld geworden aangezien enkele prijsvechter zoals Ryanair en Transavia van Gerona-Costa Brava hun thuisbasis hebben gemaakt. Het is een kleine compacte luchthaven die in de zomermaanden overspoeld wordt door toeristen die goedkoop naar Barcelona en de Costa Brava reizen. Op jaarbasis reizen er gemiddeld zo’n drie miljoen toeristen via dit vliegveld. Het vliegveld ligt op 142 meter hoogte en heeft slechts twee landingsbanen. Vanaf het vliegveld kun je verder reizen per trein, bus taxi of auto naar de verschillende bestemmingen in de buurt van Gerona zoals Barcelona en de verschillende toeristische bestemmingen aan de Costa Brava. Een transfer van Luchthaven Gerona-Costa Brava naar het centrum van Gerona zal slechts vijftien minuten in beslag nemen. Het vliegveld wordt ook gebruikt voor reizigers die op weg zijn naar de Pyreneeën of naar het dwergstaatje Andorra.

 

Goedkope vliegtickets naar Gerona

Met de trein naar Gerona

Het is mogelijk om slechts met drie keer overstappen en in ongeveer twaalf uur vanaf Amsterdam naar Gerona te reizen. De kosten hiervan zullen in de meeste gevallen een stuk hoger liggen dan de kosten van een vliegticket, maar voor mensen met vliegangst is dit de ideale manier om Gerona te bezoeken. Er vertrekken meerdere malen per dag treinen vanuit Amsterdam met vrijwel directe overstappen richting Gerona en Barcelona. Alleen op het station van Perpignan kan de overstap langer zijn dan gewenst. Dit neemt niet weg dat je op slechts een halve dag treinen op plaats van bestemming bent aangekomen. Als je vanuit Amsterdam vertrekt dan moet je om in Gerona te belanden overstappen in Brussel, Perpignan en Figueres. Het aantal overstappen en de benodigde reistijd kan sterk verschillen per seizoen en met welke treinmaatschappij je reist. In de hierboven voorgestelde treinrit zijn er vanuit gegaan dat je vanuit Amsterdam de Thalys naar Brussel neemt hier overstapt op de TGV naar Perpignan en van daaruit verder reist met het lokale treinstelsel naar Gerona.

Autorijden naar Gerona

Een autorit van Utrecht naar Gerona zal ongeveer veertien uur in beslag nemen zonder te stoppen. In totaal overbrug je dan net iets meer dan veertienhonderd kilometer. Dit is onrealistisch voor een stad als Gerona. Als je echter op vakantie gaat naar de Costa Brava en tijdens deze vakantie een tussenstop maakt in Gerona is het wel weer realistisch. De stad is vanuit de verschillende windstreken erg goed bereikbaar. In veel gevallen kun je kiezen of je naar de stad rijdt over één van de tolwegen of dat je over de kleinere secondaire wegen naar de stad gaat. De tolwegen zijn in alle gevallen iets sneller, maar dan zie je niets van de prachtige omgeving van de stad. Het mooiste is om de stad te benaderen vanuit het zuiden, aangezien je dan bij helder weer een prachtig uitzicht hebt op de Pyreneeën. Gerona staat al vanaf ver buiten de stad goed aangegeven op de verkeersborden.

Als je naar Luchthaven Gerona-Costa Brava hebt gevlogen kun je hier vrij gemakkelijk bij één van de maatschappijen een auto huren en zo je weg naar Gerona vervolgen. Zelf raden we Sunnycars aan. Bij deze maatschappij kun je makkelijk de prijs vergelijken en weet je zeker dat er geen bijkomende kosten zijn.

Busvervoer naar Gerona

Er zijn maar weinig busmaatschappijen die vanuit Nederland rechtstreekse busdiensten aanbieden naar Gerona. Wel zijn er een aantal die vanuit Nederland op Barcelona rijden. Vanuit het vliegveld zijn er meerdere busmaatschappijen en veredelde taxibedrijven die busvervoer aanbieden tussen Luchthaven Gerona-Costa Brava en Gerona. Vanuit de verschillende toeristische bestemmingen aan de Costa Brava is het tevens mogelijk om met de bus naar Gerona te reizen. De duur en prijs van deze busreis is erg afhankelijk van de vertrekplaats. Vanuit Platje d’Aoro ben je ongeveer één uur aan het reizen met het openbaar vervoer om in Gerona te komen.